Džiovinam moliūgus

Kažkaip lieka po žiemos rusyje dar pora moliūgų. Bet virti sriubą nebebūna nuotaikos. Taigi mano mama ta proga sugalvojo gaminti moliūgų saldainius ir jai puikiai sekasi, nes jų iš karto nebelieka.

Saldainiams reikės:

moliūgo

cukraus

cinamono

gvazdikėlių

citrinos rūgšties

imbiero

Ėmėm moliūgą ir jį išskopėm.

Tada supjaustėm pailgom juostelėm, jas nuskutom ir supjaustėm.

dav

užpylėm cukrumi ir uždengę palikome verandoje per naktį.

IMG_20170315_153738[1].jpg

Kitą dieną moliūgams išleidus skystį, jį nupylėme ir pagardine prieskoniais bei įpjaustę imbiero virėmė tol, kol jo sumažėjo perpus.

Tuomet į šį skystį sudėjome moliūgo gabalėlius ir virėme dar 10-15 min.

dav

Apvirtus moliūgo gabalėlius nusunkėme ir išdėliojome ant kepimo popieriaus. (Sirupą galit panaudot arbatai)

dav

Na o dabar ilgai ir nobodžiai džiovinome. Mano mama tai daro ant buržuikės. Bet tokios neturime, tai naudojomės tiesiog šiek tiek pravira orkaite. Džiovinom su pertrūkiais, bet bendroj sumoj kokias 5 val. Kol galiausiai gavome štai ką.

 

dav

Nors ir labai skanu, bet iš viso didelio moliūgo saldainių gaunasi tik tiek:

dav

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s