Sukam lizdelius kiaušiniams

Kiek iš Jūsų per Velykas vis dar valgote kiaušinius? O per Atvelykį? Juk irgi derėtų! Mes tai nelabai mėgstam, tai šiemet prisigalvojom, kaip truputį apeiti šias tradicijas, neapsiribojant vient Kinder kiaušiniais.

Kaip ir kiekvieną sykį įkvėpimo, žinoma, ieškojom Pintereste. Velykų tematika ten visko tikrai daug, bet norėjosi kažko labai paprasto ir saugaus, jog tikrai gausis ir gerai atrodys. Mus labiausiai sužavėjo kokosiniai lizdeliai, kuriuose glaudėsi draže kiaušinukai.

Ten aukščiau paspaudę linką rasit receptą. Bet mes tiesiog improvizavom. Nusipirkom kokoso drožlių ir kondensuoto pieno, juos sumaišėm ir pagardinom įvariom stalčiuje rastom sėklytėm (saulėgražom, sezamu, migdolų drožlėm…). Juk lizdeliuose būna visko.

Šią masę išdeliom į keksiukų formeles ir suformavom lizdalelius, t. y. padarėm įdubimus. Orkaitėj kepdami irgi eksperimentavom, geriausia partija pavyko kepant ant mažesnės temperatūros, nei įprasta kepiniams, nes tada tolygiai apskrundo.

Perėjimui lizdelius papuošėm Rūtos saldainių fabriko žemės riešutų dražė. Priklausomai nuo Jūsų lizdelio dydžio galit rinktis ir migdolų dražė. Komponavom įvairius saldainius, bet Rūtos labiausiai tiko, nes spalvos natūralios ir tada jie labai jaukiai atrodo.

dav

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s