Skinam kiaulpienes

Mūsų kieme šiemet žydi daug kiaulpienių, tačiau jų rauti neskubam. Nes žinom, kad iš jų žiedų galima pinti ne tik vainikėlius, bet ir pasigaminti ką nors skanaus. 

Šiam kartui bandom pienių medų.

Jam reikia:

  • kiaulpienių žiedų
  • cukraus
  • citrinos

Taigi prisiskynėm kiaulpienių žiedų. Receptuose rašo įvariai, kai kurie siūlo naudoti tik žiedalpius, o kiti pilnus žiedus. Visgi naudojant visus žiedus galima medų labai apkartinti. Nenorėjom rizikuoti ir žiedus tiesiog su žirklėmis sukarpėm. Kerpant nereikia visiškai nukirpt, tiesiog ties žiedalpių pradžia suspausti ir žiedlapiai patys iškrenta.

dav

Kai jau prisirinkom žiedų, juos sudėjome į puodą ir užpylėme vandeniu, tiek kad verdant būtų įmanoma maišyti. Pavirėm apie valandą ant nestiprios ugnies ir palikom per naktį pastovėti.

Kitą dieną nusunkėm vandenį, jį pagardinom citrinos žievelėmis ir sultimis bei pridėjome daug cukraus. Iš tiesų sunaudojom netgi dvi pakuotes. Bet tikrasis kiekis priklauso nuo skysčio kiekio. Šį sirupą virėm apie dvi valandas kol kažkiek vandens nugaravo. Verdant sirupas visad atrodo skystas, bet jo tirštumą galima patikrinti atvesinus šaukštelyje. Siekiama konsistencija turi priminti šviežia medų. Jeigu bus per skysta reikės daugiau cukraus, o jeigu per tiršta galit virti ne taip ilgai.

IMG_20170513_192038[1].jpg

Internete taip pat galima rasti kitokių įvairių receptų su kiaulpienėmis. Pvz. žiedlapiais siūloma pagardinti patinkančius pyragus. Taigi nieko neišmetėme ir rabarbarų pyrago tešlą įmaišėme nuvirtus žiedlapius. Gaunasi savotiškas skonis, bet iš principo gali būti labai skanu, ypač jeigu mėgstat netradicinius sprendimus.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s